Oskar Linnros

Oskar ”Kihlen” Linnros är från början precis som vem som helst. Uppvuxen i Sundbyberg spelade han fotboll (i AIK) och trummor på fritiden och så småningom fattade han tycke för hiphoppmusiken som förde honom och Daniel Adams – Ray samman på gymnasiet.  De startade tillsammans bandet Snook och fick snabbt nationell uppmärksamhet.

Låtproducent och kreatör

Oscar har inte bara haft ett förhållande med Veronica Maggio, han var även med och producerade hennes grammisnominerade skiva ”Och vinnaren är” 2008. PÅ albumet finns bland annat låten från och med du, och i en intervju med tidningen Café säger Veronica att låten handlar om henne. Albumet såldes i 80 000 exemplar. Oscar har också producerat album tillsammans med Seinabo Say, Petter och Timbuktu. Förutom alla de singlar som han släppt har han alltså släppt två soloalbum och ett album med Snook där han själv medverkar.  Han beskriver sin musik själv som att den mer och mer går mot ”Euforisk soul” och inför 2017 har han planer på att utvecklas som soloartist.

Oscar var med och startade bandet Maskinen, men lämnade snart bandet på grund av tidsbrist.

I en intervju med Svenska dagbladet att rytm alltid varit grunden i hans musik, oavsett vilken typ av musik det handlat om. Han menar att det grundar sig i trumspelandet och ett tics han hade som ung där han började beatboxa med munnen. Under uppväxten i Sundbyberg hade han vänner från många delar av världen vilket också varit en tillgång och inspirationskälla. Toner och rytmer som inte finns här inspirerar och lyfter musiken. Och vem håller inte med om det? Oscar skapar magi och går sin egen väg. Men det finns västerländska artister som inspirerar också. Beatles är en annan grundpelare han lutar sig mot i sitt låtskrivande.

Når ut

Framgångarna har avlöst varandra och listan på priser och utmärkelser kan göras lång för artisten. Oscar Linnros har vunnit två rockbjörnar, en grammis för Årets Hiphop/soul, årets låt på P3-guldgalan och utsågs till bästa svenska nummer på TV European music awards.

Oscar röker inte, men snusar och menar att det är bättre för humöret. Oscar gillar inte sociala medier, vilket för honom innebär att helt avstå från Twitter och Instagram. Han brukar heller inte hänga med kändisar på festerna inne i stan. Det innebär tid borta från annat som är viktigare, anser han. Han beskriver det själv som att han hellre föredrar att fokusera på musiken och säger i en intervju att han ser sig själv som en ”hipster med fokus på det han älskar”.

Oscar Linnros vill bilda familj

Sen en tid tillbaka delar Oscar livet tillsammans med skivbolagstjejen skivbolagstjejen Nina Nestlander. Från att ha varit en nattsuddare och satsat helhjärtat på musiken finns det nu en önskan om att bilda familj, meddelar han i en intervju med Expressen och Hänt Extra.

Om det framtida pappalivet säger han till SVD att han inte kommer att skämma bort sina barn eftersom han tror att barn behöver lära sig att saker och ting kostar.

Och nog kostar det både tid och energi. Om man ska komma så långt som han har gjort, vid så tidig ålder, kan man inte ligga på latsidan. Vi ser fram emot ett nytt år med Oscar Linnros!