Sommartid – Högtiden för festivaler

festivalsommar

När sommarmånaderna kommer krypande så börjar man se en ökad marknadsföring på de olika festivalerna som finns i världen. Många stora festivaler lyckas sälja slut på sina biljetter under timmar (Som TomorrowLand) medan vissa fortfarande kommer ha biljetter att köpa under samma dag. Men det går inte att förringa att under sommaren är festivalerna kung.

Många fokuserar på vad man ska göra innan och under festivalen för att vara förbered och ge sig själva största förutsättningarna för att ha så kul som möjligt. Men i denna artikeln så tänker vi upplysa er om vad ni kan göra efter en lång festival för att förbereda er på att ställa om till vardagen. Självklart så är det högst individuellt hur man återställer sig, men dessa generella knep är alltid värda att snegla över.

Se till att få tillräckligt med sömn

Detta kanske låter väldigt självklart, men många festivalbesökare återgår till jobbet dagen efter man kommit hem från en festival. Att ta en eller två extra dagar efter man kommit hem för att komma i normala sömnrutiner och få sova ut är något vi rekommenderar. Även om man inte ska sova bort hela dagen så kan man ta det väldigt lugnt och slänga på en film eller njuta av ett bra spel och bara låta kroppen återhämta sig.

Träning hjälper kroppen att återställa sig

Detta påstående låter antagligen lite väl extremt då du har utsatt kroppen för väldigt stora mängder av rörelse på dansgolvet under festivalen. Men genom att gå till gymmet och träna så kommer du återställa dina muskler lite samtidigt som ge mer mental skärpa. Genom att du tränar så kommer du svetta bort lite av de gifter som du stött på under festivalen och du kommer må mycket bättre efteråt. Självklart så är detta väldigt individuellt och beroende på hur du mår dagarna efter. Många blir sjuka, men detta kan motverkas om du istället sätter kroppen i bästa möjliga försvarsställning.

Äta bra och näringsfylld mat

När man är iväg på en festival så är det lätt att man ”glömmer” bort att äta eller att din mat-och sovklocka är helt i obalans. Genom att komma hem och äta mat som har högt näringsvärde så kommer du ge kroppen en skjuts mot att återställa sig. Även om en bakispizza lockar extremt mycket så ska du försöka få i dig något som är bättre för dig, för kroppen kommer tacka dig på kort och lång sikt. Att även få i sig vatten på en mer regelbunden basis kommer kroppen tacka dig för, så se till att återställa vätskebalansen.

Planera nästa festivalupplevelse

Efter en festival är det många som är i extas och vill inget annat än att återvända. Då kan du ta tillfället i akt och samla dina vänner och försöka planera nästa tillfälle ni alla kan sticka iväg på en festival. Detta gör att ni smälter allting som hänt och stärker banden mellan er samtidigt som ni planerar för något ni alla kommer se framemot i en tid framöver.

Lyssna på din kropp

Detta kan vara uttjatat men det är väldigt sant. Även om du gör allting som vi listat ovanför så finns chansen att din kropp inte mår bättre. Det är därför du alltid ska lyssna på vad din egen kropp behöver. Du kanske känner att en feber börja komma, då är inte träning något att rekommendera. Alla handlingar är väldigt individuella så du måste lyssna på dig själv, för det är du som kommer leva med konsekvenserna av dem.