Prisbelönta artister

Även om musiken alltid varit det som stått i centrum för både Oscar och Daniel så har de haft nöjet att få stå på några av Sveriges mest framträdande scener under sin tid som SNOOK och som soloartister. Det går inte att undgå de två killarnas berömmelse när man tittar på prisbelöningar och nomineringar. Nedan listar vi ett axplock ur duons musikhistoria.  

P3 guldvinnare

Både Oscar Linnros och Daniel Adams-Ray är frekventa gäster på P3-guldgalan och har på varsina håll liksom tillsammans tagit hem priser för Årets grupp, Guldmicken och årets låt vid flera tillfällen. Förutom detta har Oscar och Daniel uppträtt vid flera P3-Guldgalor som gästartister på scen och underhållit den svenska musikeliten med sina lättsmälta och underfundiga låtar.

Statyetterna är kanske dock det killarna kommer att kunna skryta mest med för sina barnbarn:

  • 2005 vann duon pris för Årets låt med ”Mister Cool”
  • 2006 vann Daniel Adams-Ray pris för Årets rappare (Daniel Adams-Ray)

Man har även varit nominerade för en rad priser inom kategorierna:

  • Årets grupp
  • Guldmicken
  • Årets låt

Andra priser och utnämningar:

  • År 2003 vann Snook pris som ”Årets download” med låten Mognare än oss på The Swedish HipHop Awards.
  • Låten ”Mognare än oss” blev en av årets mest spelade svenska låtar under 2003.
  • Och grabbarna vann pris som “bästa svenska musikgrupp” på MTV Europe Music Awards 2006.
  • I januari 2007 mottog man även en Grammis för “Årets hiphop/soul”
  • Förutom ovanstående priser slog duon publikrekord på Storsjöyran sommaren 2006 med över 10 000 personer i publiken.

 

Om P3 Guldgalan:

En glammourfylld gala som hålls varje år i januari för att hylla Svenska musiker och deras fantastiska insatser på kulturscenen. De guldprydda priserna har delats ut sen 2003 inom nio kategorier: “Årets artist”, “Årets grupp”, “Årets nykomling”, “Årets hiphop/soul”, “Årets pop”, “Årets låt”, “Årets dans”, “Årets rock/metal” liksom “Guldmicken”.

Det är Sveriges Radio och kanalen P3 som står bakom den stjärnspäckade galan som fått ge namn åt galan. Priserna har tidigare varit helt i linje med det traditionella sättet att se på priser inom sport och media, men, helt i linje med Sveriges public service jämställdhetspolicy ändrade man antalet kategorier år 2009 till nio från att ha varit tio. Hur detta hänger ihop med politisk korrekthet och jämlikhet? Det man gjorde var att slå ihop årets manliga artist och årets kvinnliga artist till ett pris, nu bara kallat ”årets artist”. Och tur var väl det!

Nomineringarna utses av expertgrupper inom musik i samtliga kategorier och idag (det har inte alltid varit så) utses vinnarna av kanalens lyssnare tillsammans med experter, där lyssnarnas röster väger tyngst, vilket är lite likt den populära melodifestivalens poängsystem)

Galan sänds i både i radio och TV och följs av flera tusen tittare varje år. Håll i  hatten i januari! Då bär det av igen. Vi får se om Oscar eller Daniel dyker upp på scenen igen, även om det inte blir nästa år vet man aldrig med dem. De verkar ha ett trick i hatten (läs hitlåt) på lur för jämnan.

Stay tuned!